Karol G is door Billboard uitgeroepen tot Vrouw van het Jaar 2024

De Colombiaanse singer-songwriter Karol G heeft de titel van Billboard’s Vrouw van het Jaar 2024 verdiend, waardoor ze in hetzelfde gezelschap terechtkomt als Taylor Swift, SZA en Lady Gaga.

Karol G schreef geschiedenis toen ze op 4 februari niet alleen haar allereerste Grammy won, maar ook de eerste vrouw werd die de prijs voor beste música urbana won, een moment dat mogelijk een weerspiegeling is van de veranderende perceptie van reggaetón en Latin hiphop als uitsluitend ‘mannenmuziek’.

“Weet je, ik voel daar een grote verantwoordelijkheid over. Als vrouw moet ik zeggen dat het, zoals in mijn ervaring, moeilijk was, zoals zoveel dingen, om een ​​meisje te zijn in deze industrie, in de muziek die ik maak, in urban muziek”, vertelde ze aan de pers.

Nu wordt ze op 6 maart geëerd als Vrouw van het Jaar bij de Billboard Women in Music Awards. Eerdere onderscheidingen waren onder meer Madonna, Cardi B, Billie Eilish, Selena Gomez en Ariana Grande.

In 2023 brak haar album “Mañana Será Bonito” – een van AP’s beste keuzes van het jaar – streamingrecords en bereikte nummer 1 in de Billboard 200, waarmee ze de eerste vrouw was die dit deed met een Spaanstalige release.

“Met haar immense talent heeft Karol G een beweging voor vrouwen over de hele wereld gecreëerd dankzij haar krachtige teksten en schaamteloos zelfvertrouwen”, zegt Hannah Karp, hoofdredacteur van Billboard, in een verklaring. “De release van haar baanbrekende album Mañana Será Bonito heeft bewezen dat ze een kracht is waarmee rekening moet worden gehouden in zowel de Engelse als de Spaanse hitlijsten. We zijn zo enthousiast om haar te eren als Vrouw van het Jaar.”

Andere winnaars van de Billboard Women in Music Awards zijn onder meer Ice Spice, NewJeans, Victoria Monét, Maren Morris, Kylie Minogue, Young Miko en meer.

De prijsuitreiking vindt plaats in het YouTube Theater in Hollywood Park in Los Angeles, gepresenteerd door acteur en producer Tracee Ellis Ross.

Bron :
Foto:elespectador.com/