Kerstverlichting in Colombia brandt weer volop

De maand december is begonnen en Colombia schittert weer helemaal voor kerst en het nieuwe jaar. Afgelopen weken hebben de steden hard gewerkt aan hun kerstverlichting. Vooral de grote steden pakken het groots aan met elk jaar een nieuwe ontwerp en thema.

In Bogotá is al op veel plekken de sfeerverlichting te zien. Plaza Bolivar, het centrale plein van Bogotá, wordt elk kaar versierd met mooie lichtkunstwerken. Echter is dit slechts een onderdeel van de 34 verlichte parken, pleinen en straten die de hoofdstad te bieden heeft. Door de Ruta de la Nivadad” (de kerstroute) te volgen kun je alle kerstverlichting bewonderen.

De verlichting in Medellín overtreft alle steden in Colombia en is uniek in Zuid-Amerika. Elk jaar pakt het energiebedrijf EPM in Medellín groot uit. Dit jaar heeft het lichtfeest een gouden randje met haar 50 jarig bestaan. Via de Ruta de la Luz (lichtroute) kunnen de inwoners en toeristen op 40 punten in de stad spectaculaire lichtkunstwerken bewonderen. Bij Avenida Carabobo (Parque Explora) en Parque Norte zijn de grootste blikvangers. EPM heeft hier extra aandacht aan besteed voor het 50-jarige bestaan.

Medellín:

 

 

 

Bogotá – Monserrate
 

 

Bucaramanga

 
Cúcuta