Kevin Quintero pakt goud op keirin tijdens WK baanwielrennen

Colombia werd woensdag voor het eerst wereldkampioen baanwielrennen toen Kevin Quintero een einde maakte aan de drie jaar durende heerschappij van de Nederlander Harrie Lavreysen op de keirin bij de mannen.

Op de laatste dag van de World Cup in Glasgow zegevierde Quintero in een onderdeel waarin Lavreysen de vorige drie titels had gewonnen.

De 24-jarige Colombiaanse sprinter nam de leiding in de race, waarbij zes renners drie ronden op gang worden gebracht achter een brommer (derny) waarna ze, als die uit de baan is verdwenen, over drie ronden sprinten om de winst.

Quintero vergrootte een aanzienlijke marge tussen hemzelf en zijn rivalen toen hij over de finish kwam.

“Ik heb hier hard voor gewerkt,” verklaarde Quintero. “Ik heb ervan gedroomd en vandaag kan ik zeggen dat ik wereldkampioen ben.”

Matthew Richardson uit Australië pakte de zilveren medaille en Shinji Nakano uit Japan het brons. Lavreysen, de wereldkampioen sprint die de laatste ronde ternauwernood overleefde, werd vierde.

Het was Quintero’s tweede WK-medaille. Vorig jaar won hij brons op de keirin in Saint-Quentin-en-Yvelines, vlakbij Parijs.

Colombia sloot af met een oogst van twee medailles in de velodroom in Schotland. De andere kwam ook in de keirin, waar Martha Bayona de zilveren medaille in de vrouwenrace pakte nadat ze werd verslagen door Ellesse Andrews uit Nieuw-Zeeland.

Bron :
Foto:lafm.com.co