KLM in 2015 drie keer per week naar Bogota en Cali

KLM voegt Colombia aan het routenetwerk toe. Met ingang van 31 maart 2015 vliegt de maatschappij rechtstreeks vanaf Schiphol naar Bogota en vervolgens door naar Cali. Vanaf Cali wordt non-stop teruggevlogen naar Amsterdam. Op de route zal drie keer per week een Boeing 777-200ER worden ingezet.

De nieuwe lijndienst KL745 maakt deel uit van de nieuwe zomerdienstregeling van KLM en vindt plaats op dinsdag, donderdag en zaterdag. Bogota is de hoofdstad van Colombia, Cali is de op twee na grootste stad van het land.

KLM en Air France zijn bezig met een expansie in Latijns-Amerika. “We kijken met meer dan gemiddelde belangstelling naar Zuid-Amerika als groeiregio”, zegt operationeel directeur Pieter Elbers van KLM. Volgens hem past de uitbreiding van de diensten naar Colombia binnen de strategie van de onderneming. Onlangs al verhoogde KLM de frequenties naar buurland Ecuador werd Santiago de Chile als bestemming aan het routenetwerk toegevoegd.

Voor KLM betekent het een terugkeer naar Colombia. Van oktober 1992 tot en met maart 1995 vloog KLM al naar Bogota. Air France vliegt nu al dagelijks van Parijs naar Bogota.

Geef een reactie