Kofi Annan solidair met het Colombiaanse vredesproces

Voormalig secretaris-generaal van de VN Kofi Annan sprak maandag zijn steun uit voor de vredesonderhandelingen die het gewapend conflict in Colombia moet beëindigen en stelde vertrouwen te hebben dat deze vredesgesprekken die in Cuba gaande zijn tot een gunstig eind zullen komen.

De gesprekken om de oorlog te beëindigen worden ondersteund door de internationale gemeenschap. We verwachten dat het conflict wordt opgelost, Colombia kan eindelijk de vrede bereiken, zei Annan na een ontmoeting met president Juan Manuel Santos bij Casa de Nariño, het hoofdkwartier van de Colombiaanse regering.

Tijdens de ontmoeting met de president, wist de winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede details over de gesprekken tussen vertegenwoordigers van de regering en de opstandelingen van de FARC.

Hij zei: “Ik ben blij om hier te zijn in dit beslissende moment van de vredesgesprekken, die een open ruimte zou moeten zijn voor alle betrokken partijen van het conflict. Een nationaal project dat wij moeten steunen”, voegde hij eraan toe.

De voormalige VN-secretaris-generaal zei dat het noodzakelijk was om al degenen die bijdragen aan dit vredesproces, zich ervan bewust zijn dat er nog veel werk te doen is.

Kofi Annan is in Colombia voor een conferentie genaamd “Truth Commissions and Peace Processes: International Experiences and Challenges for Colombia”. De Kofi Annan Foundation en de International Center for Transitional Justice verzorgen deze conferentie aanstaande woensdag in Bogotá.