Koningin van de BMX, Mariana Pajón is wereldkampioen 2015

Vrijdag behaalde Mariana Pajón tijdens de World Cup BMX in het regenachtige Rock Hill in de Verenigde Staten goud op de individuele tijdrit. Als laatste mocht Pajón de tijdrit afsluiten en bleef met 34.511 onder de snelste tijd (34.776) van de Australische Caroline Buchanan. De Venezolaanse Stefany Hernández eindigde derde met een tijd van 35.535.

Zaterdag was net zo succesvol voor de Colombiaanse als de dag ervoor. In een spectaculaire rit won Pajon de supercross nipt van de Venezolaanse Stefany Hernández. Als derde eindigde de Nederlandse Laura Smulders.

De World Cup BMX in Rock Hill was de laatste race van de UCI World Cups van dit jaar. Mariana Pajón won dit jaar drie van de vijf  UCI World Cups en eindigde bovenaan in het eindklassement gevolgd door Stefany Hernández en de Amerikaanse Alise Post.  De UCI BMX koningin van 2015 sloot de laatste race van het seizoen af met de volgende woorden:

Het is ongelooflijk, ik kan het op dit moment niet geloven, een droom komt uit. Ik wilde deze winnen en het voelt goed. Ik ben superblij. Aan alle Colombianen, bedankt! Hartelijke dank. Dit is voor jullie”