Kopstuk ELN gedood door Colombiaans leger

Het Colombiaanse leger heeft een kopstuk van guerrillabeweging ELN gedood tijdens een militaire operatie. Jhon Fredy Cortés Buritica, ook wel bekend onder de aliassen Dumar of Culebrito, wordt beschouwd als de rechterhand van Pablito, de militaire leider van ELN.

“In de afgelopen uren heeft de regering een harde klap uitgedeeld aan de structuur van het Nationale Bevrijdingsleger (ELN) in Arauca”, zei president Iván Duque tijdens zijn aankondiging van het nieuws. “Jhon Fredy Cortés, alias Dumar of ‘Culebrito’, beschouwd als de rechterhand van Pablito, militair leider van de terroristische groepering, is gedood”.

Duque zei ook dat dit een “krachtige” operatie was tegen de maffia, het terrorisme en de misdaad. “Onze helden geven Colombia nogmaals het bewijs dat het de grondwet en de wet handhaaft’, zei hij. Jhon Fredy Cortés wordt er onder andere van beschuldigd een van degenen te zijn die de autobomaanslag op de General Santander politieacademie hebben gepland en uitgevoerd, waarbij in januari vorig jaar 22 mensen om het leven zijn gekomen.

Bron :
Foto:Diario El Espectador