Kort nieuws – zaterdag 31 oktober

Timochenko opgenomen in ziekenhuis vanwege hartkwalen

Rodrigo Londoño Echeverri (foto), ook bekend onder de naam Timochenko, is vanwege gezondheidsklachten opgenomen in een ziekenhuis in Armenië. De voormalige leider van de guerrillabeweging FARC en de huidige leider van de politieke partij FARC had de afgelopen dagen pijn op de borst gehad die hem ertoe bracht de specialisten te raadplegen. Op dit moment zijn er geen details vrijgegeven over de gezondheidssituatie van de leider van de ontwapende FARC.

Autoriteiten onderzoeken moord op drie personen in Mercaderes (Cauca)

De drie slachtoffers zijn familieleden van een leider die samen met zijn vrouw, een zoon en zijn kleindochter in april van dit jaar zijn vermoord. Volgens de eerste informatie van de autoriteiten zijn twee vrouwen en een man vermoord in het dorp El Vado in de gemeente Mercaderes. De moord werd gepleegd in hetzelfde huis waar afgelopen april de moord plaatsvond op de voorzitter van de Communautaire Actiegroep samen met zijn vrouw, zoon en minderjarige kleindochter.

VS raadt af ​​om naar Colombia te reizen vanwege toename geweld

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwde opnieuw om niet naar Colombia te hoeven reizen vanwege de toename van het aantal actieve gevallen van het coronavirus en de toename van het geweld. Volgens de Amerikaanse regering is het risico om slachtoffer te worden van aan terrorisme gerelateerde misdaden en ontvoerd te worden in verschillende regio’s van het land toegenomen en daarom wordt voorgesteld om niet naar Arauca, Cauca, Chocó, Nariño en Norte de Santander te reizen.

De partner van Jesús Santrich uitgeleverd aan de VS

De Colombiaanse immigratieautoriteiten bevestigden de uitlevering van Fabio Simón Younes Arboleda aan de Verenigde Staten. Hij wordt beschuldigd van het uitvoeren en plannen van het smokkelen van drugs naar de VS in samenwerking met Seuxis Paucías Hernández Solarte, alias ‘Jesús Santrich’. Younes werd in april 2018 gevangengenomen, samen met zakenman Armando Gómez España, Marlon Marín en Jesús Santrich, omdat hij naar verluidt achter de onderhandelingen stond van een zending van 10 ton cocaïne van Colombia naar de Verenigde Staten. Jesús Santrich is voor deze zaak meerdere malen gearresteerd en vrijgelaten omdat er onvoldoende bewijs was. Hij is nu ondergedoken en is een van de leiders van de Nueva Marquetalia geworden, een groep FARC-dissidenten die hun wapens weer hebben opgepakt tegen de Colombiaanse regering.

Bron :
Foto:rcnradio.com