Leger stuurt meer troepen naar Guaviare om de zoektocht naar 4 vermiste kinderen te versterken

De minderjarigen zouden de vliegtuigcrash op 1 mei hebben overleefd en verdwaald zijn geraakt in de jungle.

De commandant van de Colombiaanse strijdkrachten, generaal Helder Giraldo, heeft het bevel gegeven om meer troepen in te zetten in de oerwouden van Guaviare en Caquetá om de zoektocht naar de 4 vermiste kinderen die het ongeluk van een vliegtuig, een Cessna 206-vliegtuig, op 1 mei zou hebben overleefd.

Vrijdag werd gemeld dat 50 Special Forces Commando’s van het Tolemaida-fort in Cundinamarca naar San José del Guaviare zouden worden gestuurd om onmiddellijk in de acht kilometer lange zoekzone te worden geplaatst, zeer dicht bij de Apaporis-rivier.

Het leger heeft bevestigd dat de extra 50 leden van de Special Forces reeds Antioquia hebben verlaten en dat ze naar verwachting in de komende uren in het gebied zullen aankomen. Op deze manier wordt een inspanning van ongeveer 150 man geconsolideerd tussen eenheden van de strijdkrachten, de Colombiaanse luchtmacht, de Aerocivil SAR-groep en andere hulporganisaties.

Vanuit helikopters van het leger worden via luidsprekers opgenomen berichten in de moedertaal van de kinderen met de stem van hun grootmoeder uitgezonden. In het oerwoud gebruiken de militairen megafoons en fluitjes, vergezeld van de hondenparen ‘Wilson’ en ‘Ulises’ om het lokaliseren van de vier kinderen: Lesly, Soleiny, Tien Noriel en Cristin te vergroten.

Voorlopig is vanuit de Unified Command Post (PMU) in Villavicencio, geleid door de directeur van Bienestar Familiar (Colombiaanse jeugdbeschermingsorganisatie, ICBF), Astrid Cáceres, de ontdekking van de minderjarigen nog niet bevestigd. Het laatste spoor dat de soldaten in het gebied vonden, waren voetafdrukken bij een beek die toebehoorde aan de minderjarigen.

Bron :
Foto:Fuerzas Militares de Colombia