Legerhelikopter stort neer in Bolivar: 9 doden

Een legerhelikopter die voorraden vervoerde naar troepen is maandag neergestort in een het noorden van Colombia, waarbij negen soldaten aan boord zijn omgekomen, aldus de strijdkrachten van het land.

In een verklaring zei het Colombiaanse leger dat de helikopter voorraden vervoerde naar de gemeente Santa Rosa del Sur in het departement Bolivar, een gebied waar onlangs gevechten plaatsvonden tussen de guerrillagroep van het Nationale Bevrijdingsleger (ELN) en de criminele drugsorganisatie die bekend staat als Clan del Golfo.

De militaire verklaring omschreef de helikoptercrash als een ongeluk.

“Ik betreur de dood van de negen passagiers aan boord van de legerhelikopter”, schreef de Colombiaanse president Gustavo Petro maandag op X. “De helikopter bevoorraadde troepen… die operaties uitvoerden tegen Clan del Golfo.”

Het leger zei dat de helikopter rond 13.50 uur lokale tijd neerstortte. Het was een MI-17 helikopter van Russische makelij die vaak wordt gebruikt om troepen en voorraden te vervoeren.

Twee officieren behoorden tot de slachtoffers van de crash, waaronder ook twee sergeanten en drie soldaten. Geen van de passagiers van de helikopter overleefde het.

Bron :
Foto:elpaisvallenato.com