Leider van drugskartel la Oficina de Envigado opgepakt

Iván Suarez Muñoz, alias ‘Barbas’,  leider van drugskartel la Oficina de Envigado, werd gevangen genomen in een luxueus appartementencomplex in Piedecuesta in het departement Santander.

De locatie van ‘Barbas’ werd door de Colombiaanse luchtmacht gevonden en overgedragen aan de Nationale Politie, die de gevangenneming van de topcrimineel in Piedecuesta realiseerde en hem vervolgens onmiddellijk naar Bogotá overgebracht.

Iván Suarez Muñoz heeft een aanhoudingsbevel voor zware moorddelicten, samenzwering voor het plegen van een misdaad en mensenhandel, en de vervaardiging en het dragen van vuurwapens.

Volgens de autoriteiten is “Barbas” naar verluidt het brein achter meervoudige moorden in Antioquia. In 2017 werd hij hoofd van la Oficina de Envigado, volgens het onderzoek van de autoriteiten.

Met een strafblad van 20 jaar was hij een van de verantwoordelijken voor het uitvoeren van drugshandelsvluchten in het Caribisch gebied. De nationale politie meldde dat hij contacten had met wapensmokkelnetwerken voor de bevoorrading van criminele groepen in Medellín.

In 2009 werd hij uitgeleverd aan de Verenigde Staten voor drugsmisdrijven, maar in 2013 keerde hij na betaling van zijn straf terug naar Colombia.

Bron :
Foto:fuerzaaereacol Twitter