Linda Caicedo genomineerd voor FIFA-prijs beste voetbalster van het jaar

De Wereldvoetbalbond FIFA heeft zijn genomineerden bekendgemaakt voor “The Best awards”, de prijzen voor beste voetballers van het voorbije kalenderjaar.

Voetbalster Linda Caicedo krijgt nog meer erkenning voor haar inzet in een onvergetelijk jaar. De Colombiaanse werd gekozen als finaliste voor de prijs voor Beste speelster van het jaar die wordt uitgereikt door de FIFA. De jonge voetbalster uit Valle del Cauca doorstond de eerste filtering van de genomineerden en zal het nu opnemen tegen de Spaanse Aitana Bonmatí en Jennifer Hermoso, kampioenen van de wereldkampioenschappen in Australië en Nieuw-Zeeland.

Bonmati won met Spanje het WK, werd UEFA Women’s Player of the Year en mocht eerder dit jaar al de Ballon d’Or mee naar huis nemen. Tijdens het gewonnen WK was Bonmati als middenvelder goed voor drie doelpunten en twee assists.

Ze krijgt concurrentie van haar landgenoot Hermoso. De aanvaller speelt haar wedstrijden tegenwoordig voor het Mexicaanse Pachuca, maar was cruciaal in de zegetocht van Spanje op het wereldkampioenschap. De all-time topscorer van Spanje voegde in Australië en Nieuw-Zeeland nog eens drie goals toe aan haar totaal.

De twee Spanjaarden worden vergezeld door het achttienjarige toptalent Caicedo. De Colombiaanse maakte grote indruk op het WK en maakte in 2023 transfervrij de overstap van Deportivo Cali naar Real Madrid. Ze eindigde op de negende plaats in de Ballon d’Or, werd door de krant Tuttosport bekroond met de Golden Girl award voor de beste U21-speelster ter wereld, ze maakte het mooiste doelpunt van het WK en bereikte de finale van de Queen’s Cup met Real Madrid.

Bron :
Foto:elfrente.com.co