Luchtverkeer tussen Venezuela en Colombia na jaren hervat

Na meer dan tweeënhalf jaar zonder vluchten tussen Venezuela en Colombia verbindt Turpial Airlines de twee Zuid-Amerikaanse landen opnieuw. Vanaf vandaag vliegt de maatschappij twee keer per week tussen Caracas en Bogota met haar Boeing 737-400-toestel.

De laatste non-stop vlucht tussen Colombia en Venezuela was in maart 2020. Vanwege de COVID-19 pandemie werden wereldwijd talrijke vliegtuigen aan de grond gehouden, vluchten geschrapt en werknemers naar huis gestuurd. Routes tussen Colombia en Venezuela kregen een grote klap.

Turpial, een kleine Venezolaanse luchtvaartmaatschappij die in 2016 is opgericht en gevestigd is in de noordcentrale stad Valencia, voert momenteel ook internationale vluchten uit naar Panama en Santo Domingo.

Venezuela probeerde aanvankelijk de rechtstreekse verbinding te hervatten via staatsbedrijf Conviasa, maar Amerikaanse financiële sancties tegen het Caribische land sloten de deur voor die mogelijkheid.

In 2019 hadden beide landen de diplomatieke betrekkingen verbroken nadat ze het regime van Nicolás Maduro hadden afgewezen. Colombia en Venezuela hebben onlangs hun diplomatieke betrekkingen hervat. De Colombiaanse president Gustavo Petro had aangedrongen op de toenadering en in september heropenden de landen hun grenzen.

Bron :
Foto:lafm.com.co