Macron en Petro bespreken vrede en klimaatverandering in Parijs

De Franse president Emmanuel Macron heeft donderdag een ontmoeting gehad met zijn Colombiaanse ambtgenoot, Gustavo Petro, om zaken als de vredesinspanningen in Colombia en klimaatverandering te bespreken.

De ontmoeting vond plaats in het Elysee-paleis, in het kader van de brede agenda die de Colombiaanse president, die vrijdag zal deelnemen aan de vijfde editie van het Vredesforum van Parijs, in deze hoofdstad heeft.

Volgens diplomatieke bronnen bespraken beide presidenten ook de huidige inspanningen om de onderhandelingen tussen de regering en de Venezolaanse oppositie te hervatten, met gesprekken die voor vrijdag zijn gepland in het kader van dit forum.

Voorafgaand aan de besprekingen in het Elysee-paleis was de Colombiaanse president in het hoofdkwartier van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), waar hij een ontmoeting had met de secretaris-generaal van deze organisatie, Mathias Cormann.

Op woensdag gaf Petro een lezing in het Institut d’Etudes Politiques de Paris, waar hij jongeren uitnodigde het voortouw te nemen in de strijd tegen klimaatverandering.

Bron :
Foto:caracol.com.co