Maduro gaat militaire oefeningen uitvoeren aan Colombiaanse grens

De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft voor volgende week opdracht gegeven militaire oefeningen langs de grens met Colombia uit te voeren. De president beweert dat Venezuela wordt bedreigd met een aanval vanuit Colombia.

Hij zei dinsdag in een toespraak aan soldaten dat de strijdkrachten waakzaam moesten zijn voor “de dreiging van agressie”. Maduro zei dat de Colombiaanse regering geen vrede wil. “Het wil oorlog. Het wil geweld. Wanneer je vrede en soevereiniteit wil, moet je bereid zijn om die te verdedigen”, verklaarde hij in een toespraak in de hoofdstad Caracas.

Vorige maand kondigden enkele ex-commandanten van de voormalige guerrillabeweging FARC aan dat ze weer de wapens gaan oppakken om zich te verzetten tegen “de onderdrukking” van de Colombiaanse regering.

De Colombiaanse president Ivan Duque heeft Venezuela ervan beschuldigd dat het een groep van voormalige FARC-commandanten en -strijders beschermt. Maduro verwerpt die beschuldigingen. “Nu willen ze met valse bewijzen komen om Venezuela aan te vallen en een militair conflict met ons land te starten”, aldus Maduro dinsdag.

Bron :
Foto:diepresse