Medellín bij de 50 beste plaatsen ter wereld om te bezoeken in 2023

Het tijdschrift TIME publiceerde een lijst van de beste plaatsen ter wereld om te bezoeken die een trend zijn geworden voor reizigers. Het tijdschrift stelt elk jaar de top 50 op van de “World’s Greatest Places” die volgens hen de komende 12 maanden op de radar van reizigers moeten staan. Dit jaar staat er een Colombiaanse stad in deze lijst.

Internationale plaatsen die op de lijst staan zijn soms verrassend, zoals Ras Al Khaimah in de Verenigde Arabische Emiraten, of Kerala in India. Minder verrassend zijn The Great Barrier Reef in Australië of Valencia en historische plaatsen zoals Jeruzalem, Isan in Thailand en Gizeh in Egypte. Bovendien moet worden opgemerkt dat Medellin, Colombia, tot de beste steden ter wereld behoort.

Een van de dingen die TIME magazine over Medellín benadrukte is de educatieve rondleiding die plaatsvindt in de Comuna 13, zodat mensen die de plaats bezoeken kunnen leren over het tijdperk van geweld dat werd ervaren in de hoofdstad van Antioquia en dat nu synoniem is met veerkracht.

Ze onderscheiden ook de 384 meter lange roltrap die een weldaad werd voor de inwoners die in de steile bergen wonen en een toeristische attractie werd.

Het tijdschrift merkt op dat het klimaat en de vooruitgang van de stad op het gebied van veiligheid factoren waren die ertoe hebben bijgedragen dat Medellín is erkend als een van de beste toeristische bestemmingen ter wereld. De vooruitgang op veiligheid heeft Medellin volgens TIME doen veranderen in een wonderbaarlijke stad.

Tegenwoordig, bijna 30 jaar na de dood van Pablo Escobar, genieten bezoekers van Colombia’s op één na grootste stad van trendy cafés en een bruisend nachtleven in de chique wijken El Poblado en Laureles. Ze genieten van straatkunst, breakdance en freestyle rap in de wijk Comuna 13, het voormalige epicentrum van gewelddadige bendeoorlogen. De radicale ommekeer van Medellín (ten tijde van Escobar werd Medellín door de pers bestempeld als “de gevaarlijkste stad ter wereld”) tot een van de meest innovatieve steden van Latijns-Amerika wordt vaak beschreven als wonderbaarlijk.

Bron :
Foto:Alcaldía de Medellín