Medellín siert zich met bloemen in Feria de las Flores

Medellín siert zich met bloemen in de 59ste editie van de Feria de las Flores, het grootste bloemenfestival van Colombia.

medellin-feriaflores-2016

Tien dagen lang staat het feest in het teken van de cultuur van de Silleteros, de bloemendragers uit het departement Antioquia. Elk jaar trekken de boeren vanuit hun dorpjes met hun bloemen naar Medellín om de grootste bloemenparade van Colombia te vormen. Echter is deze corso zonder praalwagens, de Silleteros dragen grote bloemstukken op hun rug.

De optocht is in de loop der jaren zo succesvol geworden dat het is uitgegroeid tot een groot festival. Feria de las Flores trekt elk jaar mensen aan uit alle delen van Colombia maar ook vele toeristen uit het buitenland.

Het festival heeft in tien dagen tijd 121 evenementen en 450 activiteiten op het programma staan. Van concerten met nationale en internationale artiesten, een tangofestival, gastronomische evenementen, culturele markten tot defilés van oldtimers en chivas en bloemenexposities. Op zondag 7 augustus sluit het festival zich af met de grootste bloemenoptocht van Colombia.

Het festival wordt vandaag officieel geopend door de burgemeester van Medellín, Federico Gutiérrez Zuluaga.

Feria de las Flores bestaat al sinds 1957. De cultuur van de Silleteros in het departement Antioquia is in 2014 officieel erkend als immaterieel erfgoed van Colombia.