Meer dan 125.600 getroffen passagiers van Ultra en Viva Air zijn vervoerd

De luchtvaartmaatschappijen blijven zich inzetten om passagiers te helpen die in verschillende delen van het land zijn gestrand, na de stopzetting van de activiteiten van Ultra Air en Viva Air in de afgelopen weken.

Volgens de Unified Command Post (PMU) zijn tot nu toe in totaal 125.631 passagiers op de een of andere manier gemobiliseerd door de luchtvaartmaatschappijen die in bedrijf zijn, waaronder de FAC-vliegtuigen die door de nationale regering ter beschikking zijn gesteld.

“In coördinatie met de Superintendence of Transportation en de Superintendency of Industry and Commerce heeft Civil Aeronautics zijn aanwezigheid versterkt en prioriteit gegeven aan de aandacht voor getroffen passagiers op de luchthavens van Bogotá, Rionegro, Cali, San Andrés en Providencia, Santa Marta, Cúcuta, Montería, Barranquilla en Cartagena”, zegt het ministerie van Transport.

De nationale regering benadrukte het werk van de nationale luchtvaartmaatschappijen, die deze crisis in de luchtvaartsector van het land hebben helpen oplossen.

Van haar kant heeft de Colombiaanse luchtmacht via het militair luchttransportcommando – CATAM – een nieuwe humanitaire luchtsteunmissie uitgevoerd voor gebruikers die getroffen zijn door de stopzetting van de activiteiten van de luchtvaartmaatschappij Ultra, die vastzaten op het eiland San Andres.

Catam regelde een Boeing 737-toestel van Bogotá naar San Andrés om 120 volwassenen en vijf minderjarigen te vervoeren naar de internationale luchthaven José María Córdoba in Rionegro, Antioquia, de luchthaven Alfonso Bonilla Aragón in Cali, Valle del Cauca en Bogotá.

Bron :
Foto:lafm.com.co