Meer dan 300.000 mensen zonder elektriciteit door aanslag op elektriciteitsmast

In Zuid-Colombia zitten meer dan 300.000 duizend mensen zonder stroom door een aanslag op een elektriciteitsmast. Het leger zegt dat guerrillabeweging ELN verantwoordelijk is voor de aanslag.

In het departement Nariño zijn meer dan 300.000 mensen getroffen uit vijf gemeenten. De aanslag vond om 19.45 uur plaats op een elektriciteitsmast die vanuit Pasto verder landinwaarts elektriciteit levert. Volgens de autoriteiten hebben de gemeenten Ricaurte, Barbacoas, Magüi Payán, Roberto Payán en Tumaco door deze aanslag geen elektriciteit. Cedenar, het energiebedrijf in het  gebied, heeft noodstroomcentrales ingezet om een kwart van de inwoners in het getroffen gebied te voorzien van elektriciteit.

Generaal Alberto Mejía, bevelhebber van de Colombiaanse strijdkrachten, zegt dat guerrillabeweging ELN verantwoordelijk is voor de aanslag. Echter, ontkent ELN dat zij achter de aanslag zitten. In een bericht via Twitter laten de rebellen weten dat “De delegatie van ELN van de vredesonderhandelingen herhaalt, dat het voor ELN verboden is aanvallen uit te voeren op de elektrische infrastructuur die de bevolking ten goede komt”.