Met twee doelpunten van Luis Díaz verslaat Colombia Brazilië met 2-1

Eindelijk! Het Colombiaanse nationale team behaalde een van de belangrijkste overwinningen in zijn hele geschiedenis, nadat het Brazilië met 2-1 versloeg in het Roberto Meléndez Metropolitan Stadium in Barranquilla en de vijfvoudig wereldkampioen voor het eerst versloeg in de kwalificatiewedstrijden.

Het was een louterende avond voor Liverpool-aanvaller Luis Diaz, die binnen vier minuten laat in de tweede helft tweemaal scoorde binnen vier minuten en zijn land de schokkende overwinning bezorgde, slechts enkele dagen nadat de Colombiaanse guerrillastrijders zijn ontvoerde vader hadden bevrijd.

Brazilië begon goed en domineerde in het begin van de wedstrijd. Het nam al in de vierde minuut de leiding door een treffer van Gabriel Martinelli, geassisteerd door een prima pass van Vinicius Jr.

De vleugelspits van Real Madrid moest halverwege de eerste helft met een dijbeenblessure naar de kant, waarna de thuisploeg langzaam het heft in handen nam en werd aangemoedigd door het publiek in het uitverkochte Metropolitano-stadion in Barranquilla.

Luis Diaz creëerde in zijn eentje 10 doelpogingen voor Colombia, maar werd de gelijkmaker onthouden door een reeks prima reddingen van zijn Liverpool-teamgenoot Alisson, voordat verdedigingsfouten hem hielpen twee kopballen te scoren in de 75e en 79e minuut.

Diaz barstte in tranen uit toen hij de overwinning opdroeg aan zijn vader, die emotioneel aan het feestvieren was op de tribune.

Dit is Colombia’s eerste overwinning tegen Brazilië in de kwalificaties. Het is ook de derde zege in totaal nadat ze hen twee keer eerder versloegen in de Copa América. Aan de andere kant hebben ze negen punten, waardoor ze derde staan op weg naar het WK van 2026.

Op de volgende speeldag reist het Colombiaanse team af naar Paraguay met de missie om nog eens drie punten toe te voegen, terwijl Brazilië een risicovol bezoek aan Argentinië tegemoet gaat, dat thuis tegen Uruguay zijn ongeslagen record in de kwalificaties verspeelde.