Miguel Ángel López is de nieuwe tijdritkampioen van Colombia

De Colombiaanse wielrenner Miguel Ángel López van Medellín-EPM versloeg donderdag zijn ploeggenoot Walter Vargas met ruim een minuut verschil. Het brons ging naar Rodrigo Contreras van Colombia Pacto por el Deporte.

López, van het Colombiaanse Team Medellín-EPM, voltooide de 43,2 kilometer lange bergachtige route door de stad Bucaramanga (noordoosten) met een tijd van 52 minuten en 59 seconden, en versloeg Walter Vargas, van hetzelfde team, die tweede werd met een tijd van 54: 11, en Rodrigo Contreras, derde met 55:07.

De favoriete en titelverdediger Daniel Martínez had een mechanisch probleem toen hij aan het parcours begon en viel buiten het podium. De renner van het Britse team INEOS werd vijfde met een tijd van 56:07.

Het is voor López zijn derde zege van het nog prille seizoen. Vorige week sloot hij de Vuelta a San Juan winnend af. In die rittenkoers won hij ook de koninginnenrit naar de Alto Colorado. De Colombiaan kwam vorig jaar nog uit voor Astana Qazaqstan, maar werd daar begin december ontslagen omdat er nieuw bewijs tegen hem zou zijn in een dopingzaak.

Zondag gaat hij ook op zoek naar de gouden medaille op het langeafstandsevenement, op een 237 kilometer lang bergachtig circuit in dezelfde stad.

Bron :
Foto:marca.com