Miguel Angel Lopez slaat dubbelslag in Tour de Langkawi

Miguel Ángel López is de nieuwe leider in de Ronde van Langkawi. De Colombiaan van Astana kwam als eerste boven op Tanah Rata en neemt de leiderstrui over van zijn ploeggenoot Andrea Guardini. De tweede plaats in de etappe was ook voor een Colombiaan. Op een halve minuut van zijn landgenoot finishte Daniel Jaramillo als tweede.

De eerste drie ritten hadden de sprinters het voor het zeggen, maar met aankomst bergop was het dit keer de beurt aan de klimmers. Op zo’n vijf kilometer van de meet zocht de pas 22-jarige López de aanval. De Colombiaan van Astana soleerde vervolgens naar de ritzege. Een halve minuut na de winnaar kwam Daniel Jaramillo van UnitedHealthcare als tweede binnen. Reinardt Janse van Rensburglegde beslag op de derde plek.

In het algemeen klassement bezet de Zuid-Afrikaan van Dimension Data de tweede plek achter López. Janse van Rensburg heeft een achterstand van 29 seconden op de Colombiaan. Met nog drie etappes te gaan staat Jaramillo op de derde plaats. De 25-jarige Colombiaan moet 34 seconden goedmaken op zijn landgenoot. (bron:sportdome.nl)