Miguel Angel López wint eerste etappe van Ronde van Colombia

Miguel Angel López, die vrijdag al de proloog op zijn naam schreef, pakte zaterdag de eerste etappe van de Ronde van Colombia. Dat deed “Superman” López op een verrassende wijze: de wielrenner van Team Medellín was iedereen te snel af in de massasprint. Johan Antonio Colon werd tweede, Nelson Andrés Soto derde.

In een reis van 197,3 kilometer tussen Yopal-Monterrey-Yopal verbaasde de Colombiaanse wielrenner alle toeschouwers die hem aan de finish opwachtten. De eerste etappe van de Ronde van Colombia bevatte in het eerste deel wat hellingen, maar de laatste honderd kilometer waren zo goed als vlak. In de laatste kilometer, die nog wel lichtjes opliep, bleek López over de snelste benen te beschikken.

De laatste meters waren vol spanning. Toen het peloton op snelheid het laatste rechte stuk opreed, sprong Superman eruit en begon te profiteren. Het leek een comfortabele overwinning te worden, maar Johan Colón, van de Orgullo Paisa ploeg, begon te versnellen en kwam dicht bij de overwinning van López. Echter, Antonio Colon was te laat om hem te remonteren.

Na twee overwinningen is Miguel Ángel López de leider van het algemeen klassement en heeft een voorsprong van 27 seconden op de nummer twee, zijn ploeggenoot Fabio Duarte. Voor de tweede etappe moet het peloton een traject van 160,1 kilometer afleggen tussen Tibasosa en Gachancipá. Op deze dag staan ​​drie bijzondere sprints en drie bergprijzen op het programma: twee in de derde categorie en één in de vierde. De Vuelta a Colombia duurt nog tot en met 25 juni.

Bron :
Foto:@team_medellín