Miguel Ángel López wint Vuelta a San Juan 2023

De Colombiaanse wielrenner Miguel Ángel López heeft de Vuelta a San Juan, die op zondag 29 januari eindigde in Argentinië, op zijn naam geschreven. Dat deed hij na afloop van de zevende en laatste etappe van de competitie, die over een circuit van 112,7 kilometer in San Juan ging en werd gewonnen door de Australiër Samuel Welsford.

De 28-jarige López beëindigde de wedstrijd met een cumulatieve tijd van 25 uur, 40 minuten en 57 seconden. Hij passeerde in het algemeen klassement de Italiaan Filippo Ganna, die 30 seconden achterstand had, en de Colombiaan Sergio Higuita, die 44 seconden achterstand had op de kampioen. Evenepoel, die in 2020 de laatste editie van de Ronde van San Juan won, moest genoegen nemen met de zevende plaats in het eindklassement.

López nam de controle over de race met de overwinning in etappe 5 en bleef uit de problemen in de laatste twee sprintdagen om de overwinning te bezegelen. Vrijdag was de renner van de kleine Colombiaanse ploeg Medellín-EPM een klasse apart in een lastige bergrit. Zo hield hij Egan Bernal veertig seconden achter zich en Remco Evenepoel meer dan een minuut.

De Colombiaanse renner rijd nu voor de Medellin-EPM ploeg nadat hij in december werd ontslagen door Astana-Qazaqstan vanwege zijn banden met de controversiële dokter Marcos Maynar. Momenteel staat de dokter in het middelpunt van een antidopingonderzoek in Spanje. Naar Maynar loopt een onderzoek vanwege dopingkwesties en witwassen.

Bron :
Foto: @team_medellin