Mijnongeluk in Cucunubá: vier arbeiders zijn levend gered

De brandweer van het departement Cundinamarca heeft bevestigd dat vier van de elf mijnwerkers die vastzaten in de tunnels van drie kolenmijnen na een explosie in de vroege ochtend van donderdag levend zijn gered.

“Vier mijnwerkers zijn zojuist gered en worden onderzocht en naar verschillende gezondheidscentra gestuurd,” bevestigde Álvaro Farfán, commandant van de brandweer van Cundinamarca.

Op dit moment wordt gewerkt aan de redding van de overige zeven mijnwerkers die nog steeds vastzitten in de tunnels, terwijl de autoriteiten een centrale comandopost opzetten om deze nieuwe mijnnoodsituatie het hoofd te bieden.

De burgemeester van Cucunubá, José Benito Martínez, bevestigde aan RCN Radio dat de hulpdiensten ventilatiewerkzaamheden uitvoeren in de mijnen vanwege de ophoping van gassen.

“De oorzaken van de explosie worden onderzocht en zullen worden vastgesteld door het Nationaal Agentschap voor de Mijnbouw. We blijven zoeken naar de andere zeven mijnwerkers die nog vastzitten in de mijnen,” voegde de ambtenaar eraan toe.

Het ongeval vond plaats om 1.20 uur in de gemeente Cucunuba, in het dorp Pueblo Viejo, als gevolg van een explosie in drie kolenmijnen die bekend staan als El Roble, Cóndor en El Manto. Voorlopig zaten er elf mensen vast, waarvan er al vier zijn gered door de brandweer van Ubaté, mijnreddingswerkers, de brandweer van Cundinamarca en reddingswerkers.

Bron :
Foto:Twitter @nicolasgarciab