Mina, Rodriguez en Falcao in de schijnwerpers

Afgelopen dagen stonden de Colombiaanse voetbalinternationals, Yerry Mina, James Rodriguez en Radamel Falcao in de schijnwerpers. Ze bereikten het nieuws met een bijzondere prestatie.

Vandaag werd Yerry Mina in Camp Nou door FC Barcelona gepresenteerd. Mina is de eerste Colombiaan bij Barcelona. Mina betrad het grasveld van Camp Nou uit respect op blote voeten, tot groot gejuich van de fans. “In mijn thuisland is er een gezegde dat je de grond die je wil veroveren moet aanraken met je voetzolen. Ik wil hier triomferen en geschiedenis schrijven”, aldus Mina.

James Rodriguez speelde vrijdag met zijn club Bayern München een spannende strijd tegen Bayer Leverkusen. In blessuretijd besliste Rodriguez de wedstrijd (1-3) uit een zeer fraaie vrije trap. De Colombiaan krulde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied op een meesterlijke wijze in de kruising.

Radamel Falcao won vrijdag de Côte d’ Azur Trofee voor sportman van het jaar. De goaltjesdief speelde vorig jaar een voortreffelijk jaar en werd daarvoor beloond.