Minister van Financiën Jose Antonio Ocampo zet deur open voor internationale financiering

De Colombiaanse minister van Financiën, Jose Antonio Ocampo, heeft donderdag de deur geopend voor mogelijke financiering op internationale markten voor Colombia, als de recente trend van dalende leningskosten doorzet.

Het Zuid-Amerikaanse land heeft zijn beoogde schuldniveau op buitenlandse en lokale markten dit jaar al bereikt.

Ocampo had de afgelopen maanden de mogelijkheid om financiering te zoeken op de internationale markten afgewezen vanwege de hoge kosten van schulden als gevolg van de wereldwijd stijgende rente.

“Als deze trend (van dalende internationale financieringskosten) doorzet, zoals we de afgelopen dagen hebben gezien, zal de mogelijkheid om naar de particuliere internationale markt te gaan ook voor de regering openstaan”, zei Ocampo op een forum in Bogota.

Tegelijkertijd schreef Ocampo de wisselkoersbewegingen – waarbij de peso van Colombia de afgelopen drie dagen sterk in waarde is gedaald – toe aan de grote speculatie op de markt.

“Vorige week hadden we de beste prestaties in Latijns-Amerika. We hopen dat dit zal afvlakken, maar deze week zien we opnieuw veel speculatie in de wisselkoersen,” zei hij.

De Colombiaanse peso daalde in de vroege handelsuren op donderdag met 2,04% tot 5,051 eenheden per dollar, vergeleken met het slot van woensdag.

Bron :
Foto:elespectador.com