Minstens 20 doden bij gevechten tussen bendes en leger

Minstens 20 mensen zijn gedood toen Colombiaanse militairen slaags raakten met dissidenten van de FARC en de misdaadbende Clan del Golfo in verschillende delen van het land, zeiden de autoriteiten maandag.

Bij gevechten in het departement Cauca, in de gemeente Argelia, kwamen 12 strijders om het leven van een dissidente groep van de nu gedemobiliseerde Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC), zei het Colombiaanse leger. Dissidente FARC-groepen verwerpen een vredesakkoord dat in 2016 met de staat werd gesloten.

Een soldaat werd ook gedood tijdens de gevechten in Argelia, die plaatsvonden in een bergachtig gebied dat belangrijk is voor de drugshandel.

Elders werden zeven leden van de Clan del Golfo – ook bekend als de Gaitanista Self-Defense Forces of Colombia (AGC) – gedood toen troepen een van hun kampen in het departement Chocó aanvielen.

Het Colombiaanse leger nam tijdens de aanval langeafstandswapens, munitie en communicatieapparatuur in beslag, aldus een militaire woordvoerder.

Bron :
Foto:Joaquín Sarmiento