Miss Colombia Ariadna Gutierrez voor drie minuten Miss Universe

Voor even had Colombia voor de derde keer een Miss Universe. Helaas was deze van korte duur door een grote blunder van de presentator van Miss Universe.

Komiek Steve Harvey mocht dit jaar de finale van Miss Universe presenteren, maar maakte namelijk een grove fout door aanvankelijk de verkeerde winnaar aan te kondigen.

Ze waande zich voor even Miss Universe, de Colombiaanse Ariadna Gutierrez Arevalo. Het kroontje was al op het hoofd van Miss Colombia gezet, maar na drie minuten moest ze het weer inleveren. Niet Arevalo, maar Pia Alonzo Wurtzbach uit de Filipijnen is de 64ste Miss Universe.

error_misuniverso_afp-550x416
De Colombiaanse stond op het podium te genieten van haar uitverkiezing, toen presentator Steve Harvey zich ernstig moest verontschuldigen. “Het is mijn fout. Ik heb de naam van de winnares niet goed voorgelezen”, stamelde Harvey. Hij liet zijn kaart zien, waar het wel goed op stond.

De verbouwereerde Miss Filipijnen mocht alsnog naar het podium komen om de kroon in ontvangst te nemen. Voor Miss Colombia zat er niets anders op dan haar net ontvangen kroon weer in te leveren.

Bij de Miss Universe-verkiezing van dit jaar konden kijkers voor het eerst meestemmen op hun favoriete deelnemer. De stemmen van kijkers bepalen samen met de jurykeuze de uitslag.

Miss_Colombia_por_tres_minutos_Miss_Universo