Mondkapjes in Colombia: Ministerie van Volksgezondheid bevestigt dat verplicht gebruik zal terugkeren

Het ministerie van Volksgezondheid meldde vrijdag dat Colombianen opnieuw verplicht mondmaskers moeten gebruiken vanwege de toename van covid-19-gevallen die zich in het land hebben voorgedaan.

De aankondiging werd gedaan door de minister van Volksgezondheid, Carolina Corcho, die verzekerde dat de maatregel ook rekening houdt met de samenloop die op het nationale grondgebied bestaat van aandoeningen zoals griep, covid-19 en andere luchtweginfecties.

Volgens Corcho heeft het ministerie van Volksgezondheid een technische raad bijeengeroepen waaraan experts op het gebied van epidemiologie, longziekten en andere gebieden deelnemen, om aanbevelingen te vragen over de situatie in het land.

In die zin zei de minister dat binnen de maatregelen die in die raad zijn genomen, het verplichte gebruik van het masker is vastgesteld voor mensen ouder dan twee jaar in open en gesloten ruimtes met drukte.

Corcho benadrukte dat de beslissingen ook te wijten zijn aan het winterseizoen dat Colombia is door aan het gaan. Het regenseizoen heeft het aantal gevallen van luchtweginfecties doen toenemen, waardoor het land de tweede piek van dit soort ziekten van het jaar binnengaat, zoals de autoriteiten de afgelopen dagen hebben verklaard.

Zo herhaalde het ministerie van Volksgezondheid dat het mondkapje ook moet worden gebruikt in gezondheidsinstellingen, verpleeghuizen en transportmiddelen.

“Het is belangrijk op te merken dat het ministerie van Volksgezondheid de aanbevelingen en maatregelen die eerder van kracht waren met betrekking tot het gebruik van mondkapjes niet heeft gewijzigd”, aldus de minister.

“Bovendien moet een chirurgisch masker worden gebruikt voor mensen die niet zijn gevaccineerd en voor mensen met luchtwegsymptomen, comorbiditeiten”, voegde hij eraan toe.

In het kader van het drukke vakantieseizoen in december, waarin er meer mensenmassa’s en allerlei soorten bijeenkomsten zijn in het land, heeft de gezondheidsportefeuille aangekondigd dat het ook zal streven naar versterking van de maatregelen om de verspreiding van covid-19 te voorkomen.

Bovendien kondigde het hoofd van het ministerie aan dat hen zal worden gevraagd om vaccinaties tegen griep met 25% te verhogen. “We roepen Colombiaanse burgers op om naar de gezondheidsinstanties te gaan om hun vaccinatieschema’s te voltooien”, zei hij.

Bron :
Foto:eltiempo.com