Na 100 dagen Gustavo Petro steunt bijna de helft van de Colombianen zijn beleid

De president van Colombia, Gustavo Petro, heeft de steun van de helft van de Colombianen na de eerste 100 dagen in functie, volgens een enquête van Invamer die zaterdag is gepubliceerd.

49,7 procent van de ondervraagden gaf een positief oordeel over de regering van de president, wat een groei van 3,7 procentpunten betekent ten opzichte van oktober.

Volgens de gegevens van de enquête heeft de Colombiaanse president meer steun in het noorden van het land (60,4%) en in Bogota (55,6%), terwijl hij in het Midden-Oosten en de Koffieregio dicht bij 50% zit.

Jongeren zijn de leeftijdsgroep die het meest positief staat tegenover de huidige president, met 59,6% steun onder degenen tussen 18 en 24 jaar en 50,7% onder degenen tot 30 jaar.

Met name het voorstel voor “totale vrede”, waarmee Petro een einde wil maken aan alle soorten gewapende groepen, is met 51,2% het meest populair bij de burgers.

Aan de andere kant worden de voorstellen om de belastingen te verhogen om deze middelen te gebruiken voor de financiering van sociale programma’s en om cannabis te legaliseren voor recreatief gebruik het meest afgewezen door de samenleving.

Het klimaat in de peiling is niet positief, ondanks dat Petro is “goedgekeurd”, want 59,8 procent van de burgers vindt dat het land niet op de goede weg is en de economie blijft de grootste zorg voor de burgers.

Gustavo Petro trad aan nadat hij de presidentsverkiezingen van mei 2022 had gewonnen en Ivan Duque had vervangen, die zijn ambt verliet met een populariteit van 27 procent.

Bron :
Foto:lafm.com.co