Nairo Quintana gaat niet stoppen: ‘Ik wil verder op het stalen paard’

De Colombiaanse wielrenner ontkende de geruchten over een vermeende pensionering en verzekerde dat het zijn wens is om te blijven concurreren.

Een van de grootste legendes van het Colombiaanse wielrennen blijft strijden. Nairo Quintana , de meest succesvolle wielrenner in de geschiedenis van het land, ontkende geruchten over een vermeende pensionering en bevestigde dat hij nog steeds op zoek is naar een team om op het hoogste niveau te strijden .

” Ik wil doorgaan op het stalen paard en meer titels schrijven in de geschiedenis van het Colombiaanse wielrennen en Nairo Quintana “, zei hij op een persconferentie.

Hij gaf ook aan dat hij voorlopig geen interesse heeft om met Colombiaanse teams te concurreren, afgezien van het feit dat hij voorstellen heeft ontvangen. ” Mijn interesse is om door te gaan met het hijsen van de vlag van het land “, voegde hij eraan toe.

Quintana, die de Giro d’Italia won in 2014 en de Vuelta a Espana in 2016, zei dat hij zou blijven rijden, ook al werd hij vorig jaar door de UCI gediskwalificeerd uit de Tour de France nadat hij positief testte op het verboden opiaat Tramadol.

“Ik blijf vechten om mee te doen, om te blijven rijden totdat mijn lichaam en mijn geest zich verzetten”, vertelde de 32-jarige aan een persconferentie. “Ik ben een eerlijke racer, dat ben ik altijd geweest.”

Het gebruik van tramadol is verboden door het medisch reglement van de UCI vanwege de bijwerkingen van het middel, waaronder duizeligheid, slaperigheid en verlies van aandacht, en vormt geen antidopingovertreding.

Quintana zal in februari naar Europa reizen om gesprekken aan te knopen met teams.

“Hoewel ik eigenlijk nog steeds geen ploeg heb, ben ik een wielrenner die nog steeds beschikbaar is om een trui te dragen en het beste van mezelf te geven op de weg; zonder twijfel ondersteunen mijn triomfen dat,” zei hij.

Bron :
Foto:Álvaro Tavera