Nairo Quintana keert terug naar Movistar en tekent contract voor een jaar

Voormalig Giro- en Vuelta-winnaar is terug in de WorldTour voor 2024 en zegt ‘deze kans niet te laten liggen’

De 33-jarige Nairo Quintana zat sinds eind 2022 zonder team nadat hij tijdens de Tour de France tweemaal positief had getest op Tramadol. Na zijn positieve tests werd hij afgezet door zijn toenmalige ploeg Arkéa Samsic, ondanks dat hij net een contractverlenging had getekend.

Tramadol stond op dat moment niet op de verboden lijst van het WADA, maar is verboden door het bestuursorgaan van de sport, de UCI.

Als resultaat van zijn Tramadol-positieve punten had Quintana het grootste deel van 2023 moeite om een team te vinden. Hij werd gelinkt aan een aantal ploegen, waaronder Bahrain Victorious, Soudal QuickStep en Lidl Trek, maar keert terug naar Movistar, waar hij zijn beste jaren op de fiets beleefde.

“Het is super emotioneel voor mij om weer thuis te zijn. Het is zo’n moeilijk jaar geweest’, zei Quintana.

“De slapeloze nachten, zoveel dagen van opoffering, op de fiets stappen en proberen te blijven duwen, onder de regen of de brandende zon. Maar het was het allemaal waard. Ik zal deze kans niet laten liggen”, voegde hij eraan toe.

“Ik ken de waarden van het team, de waarden van de sport. Ik zal alles geven om de dingen goed te doen en ik wil het team helpen de beste resultaten te behalen. Ik ben het Movistar-team, Telefónica en de ploeg zo ongelooflijk dankbaar voor deze geweldige kans, waar ik zo lang op heb gewacht. Met heel mijn hart en mijn benen zal ik mijn best doen om hen, evenals de fans, gelukkig en trots te maken. Ik hoop dat dit tijdperk dat nu begint een echt succesvol tijdperk zal zijn voor het team.”

De Colombiaanse wielrenner vertegenwoordigde Movistar tussen 2012 en 2019 en won de Giro d’Italia in 2014 en de Vuelta a España in 2016. Ook eindigde hij als tweede in de Tours de France van 2013 en 2015 en als derde in de editie van 2016.

Bron :
Foto:semana.com