Nairo Quintana maakt eind januari 2024 comeback in Spaanse rittenkoers

Nairo Quintana is weer helemaal terug en maakt eind januari zijn rentree in het wielerpeloton. De Colombiaan liet woensdag in een interview met de Colombiaanse nieuwszender Caracol Radio weten dat hij zijn seizoen start op 31 januari in de Ronde van Valencia. De 33-jarige Quintana kwam vorig jaar in opspraak nadat hij positief werd getest op een verboden middel.

Voor de 33-jarige Quintana wordt het zijn eerste competitie in een jaar, nadat hij positief testte op tramadol en gediskwalificeerd werd uit de Tour van 2022. Hij mocht blijven koersen omdat het product pas vanaf 1 januari 2024 officieel op de verboden lijst van het WADA staat, maar de Colombiaan vond afgelopen seizoen geen werkgever. Uiteindelijk besloot zijn ex-team Movistar hem voor komend jaar een contract aan te bieden.

Bij zijn nieuwe werkgever kende de kleine Colombiaan al vele successen. Zo won hij in 2014 de Ronde van Italië en was hij in 2016 de sterkste in de Ronde van Spanje. Tevens werd hij tweede in de Tour de France van 2013 en 2015. Of hij in zijn tweede periode bij Movistar tot dezelfde resultaten kan komen is nog maar zeer de vraag. Ook voor Quintana beginnen de jaren te tellen waardoor een rol als knecht meer voor de hand ligt.

De Ronde van Valencia staat geprogrammeerd van 31 januari tot 4 februari. De Spaanse rittenkoers is traditioneel een van de lastigste wedstrijden in het prille voorjaar. Quintana won er al eens in 2017.

Bron :
Foto:rcnradio.com