Nairo Quintana, uitgeroepen tot derde beste wielrenner van het jaar

De Internationale Wielerunie UCI heeft aan de beste wielrenners van het voorbije seizoen de UCI-Awards uitgereikt tijdens de eerste wielergala in Abu Dhabi (VAE).

Nairo Quintana kreeg de derde prijs in de top 3 van de World Tour. De Spanjaard Alejandro Valverde won de World Tour voor het tweede jaar op een rij. De tweede prijs was voor zijn landgenoot Joaquim Rodriguez.

Movistar, het team van Alejandro Valverde en Nairo Quintana, heeft voor de derde keer op een rij de meeste punten gescoord in de World Tour en kreeg hier voor een Award voor de beste wielerploeg.

“We zijn er trots op dat we het beste team zijn van de World Tour, wetende dat het met inzet is van alle leden, niet alleen de wielrenners maar ook de mensen er omheen”, zei de Colombiaanse wielrenner.

“Het is een hele mooie erkenning, we hebben elk jaar hard gewerkt en onze volharding en standvastigheid heeft geleid tot deze drie gewonnen seizoenen”, voegde Quintana er aan toe.

Nairo zette tijdens de Tour de France een geweldige prestatie neer door tweede te worden achter de Brit Chris Froome. Valverde werd derde in deze competitie. In de Ronde van Spanje eindigde de Colombiaan vierde in het algemene klassement gevolgd door zijn landgenoot Esteban Chaves.