Nairo Quintana wint tweede etappe van de Ronde van Spanje

Nairo Quintana heeft zondag de tweede etappe van de Ronde van Spanje op zijn naam geschreven. De Colombiaan kwam solo over de streep.

In de laatste drie kilometer vluchtte Quintana uit een groep met nog vier anderen: Fabio Aru, Primoz Roglic, Rigoberto Uran en Nicolas Roche. Quintana, die Movistar na dit seizoen gaat verlaten, demarreerde op 3 kilometer van de meet en zag zijn concurrenten niet meer terug. De Italiaan Nicolas Roche kwam als tweede over de streep gevolgd door Primoz Roglic en Rigoberto Uran.

Roche neemt de rode trui over van de Colombiaan Miguel Ángel López, die in een tweede groep 37 seconden moest toegeven. Quintana staat nu 2 seconden achter de Italiaan in het algemeen klassement. De Colombiaan Rigoberto Uran (EF Education First) staat met 8 seconden op de derde plaats. Miguel Ángel López leverde vandaag tijd in en staat op een vijfde plaats in het algemeen klassement.

Quintana schaart zich dankzij etappewinst in een mooi rijtje. Hij is de derde Colombiaanse renner die acht etappes in een grote ronde weet te winnen. Luis Herrera en Santiago Botero gingen hem voor. Quintana had niet verwacht te kunnen winnen vandaag, zegt hij op de Twitter van zijn team Movistar. “Ik had niet verwacht dat we zo’n kleine voorsprong zouden hebben op de laatste beklimming. Toen ik zag dat het moment daar was om te gaan, ben ik gegaan en ik heb nooit meer omgekeken.”

Bron :
Foto:caracol