Nairo Quintana zet mogelijk punt achter indrukwekkende carrière

Nairo Quintana wilt volgens Colombiaanse media een punt achter zijn indrukwekkende wielercarrière zetten. De klimmer, winnaar van de Giro d’Italia (2014) en Vuelta d’España (2016), kan na zijn vertrek bij Arkéa Samsic vanwege het innemen van een verboden pijnstiller (tramadol) geen nieuwe formatie meer vinden voor dit wielerjaar. Hij zou daarop de handdoek hebben gegooid.

Nairo Quintana heeft een onzekere toekomst. Verschillende ploegen hebben hun deuren voor hem gesloten, zelfs ploegen uit de tweede divisie, die de Colombiaan liever niet wilden contracteren, nadat hij uit de laatste Tour de France was gediskwalificeerd.

In tegenstelling tot wat er gebeurt aan de “andere kant van de zee”, hebben in Colombia enkele teams van het nationale peloton de deuren willen openen, waaronder Team Medellin, aangemoedigd door het aantrekken van Miguel Angel Lopez.

“Alles wijst er echter op dat Nairo geen interesse heeft om deel uit te maken van Team Medellin, hoewel hij tegelijkertijd heeft ingezien dat hij geen opties heeft om in Europa te koersen. De afgelopen uren is aan het licht gekomen dat de Colombiaanse wielrenner zijn pensioen als prof overweegt.”

Dit zei de journalist Lucho Escobar tijdens het programma Ciclismo en Grande. “Hij was de mishandeling door de UCI beu,” benadrukte Escobar over de onmiddellijke plannen die de 32-jarige wielrenner zou hebben, gezien wat er in de verschillende onderhandelingen is gebeurd.

Volgens tijdschrift Semana zal Nairo later deze week een persconferentie houden waar hij zijn situatie zal toelichten, welke beslissing hij ook heeft genomen. “Quintana blijft trainen, maar de weigering van verschillende formaties om hem in hun rangen op te nemen, zou een “muur” zijn geworden die hem definitief zou beletten om op het hoogste niveau te blijven deelnemen”, aldus Escobar.

Bron :
Foto:caracol.com.co