Negen doden en 30 gewonden bij busongeluk in Santander

Minstens negen mensen zijn omgekomen en 30 anderen zijn gewond geraakt bij een busongeluk in het noordelijke departement Santander.

Het Colombiaanse agentschap voor burgerbescherming meldde dat het ongeluk zaterdag plaatsvond in de buurt van de stad El Playon, ongeveer 340 kilometer ten noorden van Bogota.

De bus van Expreso Brasilia raakte ‘s ochtends vroeg nabij de gemeente El Playón af van de weg en stortte langs een helling naar beneden. De bus was onderweg van de stad Cúcuta, aan de grens met Venezuela, naar Valledupar. De busmaatschappij zei in een verklaring dat de oorzaak van het ongeluk aanvankelijk onbekend was en onderzocht werd.

Aan boord zouden volgens Colombiaanse media die zich beroepen op de burgemeester van El Playón, Wilmer Barrios, Venezolaanse migranten hebben gezeten. Zij zouden op weg zijn geweest om te emigreren naar de Verenigde Staten, zo’n 5.000 kilometer verderop.

Lina Margarita Huari, algemeen directeur van het Nationaal Agentschap voor Verkeersveiligheid, bevestigde dat de documenten van het voertuig in orde waren en dat er een onderzoek wordt ingesteld om de oorzaak van het ongeval vast te stellen.

Bron :
Foto:caracol.com.co