Negen FARC-dissidenten gearresteerd in het zuidwesten van Colombia

Het Colombiaanse leger heeft negen voormalige dissidenten van de FARC gearresteerd in het departement Nariño, gelegen in het zuidwesten van het land en grenzend aan Ecuador, aldus militaire bronnen dinsdag.

“In de afgelopen 24 uur hebben we tijdens militaire operaties (…) alias ‘El Brujo’ en alias ‘Kico’, leiders van de overblijvende georganiseerde groep ‘Front Iván Ríos’, en zeven andere personen gearresteerd in een landelijk gebied van de gemeente Tumaco,” zei kolonel Gabriel Maje, woordvoerder van de gezamenlijke task force Hercules.

De officier verklaarde dat de arrestaties, verricht in het dorp Candelilla, plaatsvonden “dankzij militair en politioneel inlichtingenwerk”.

De arrestanten worden beschuldigd van het verstrekken van “criminele inlichtingen” aan leden van de veiligheidstroepen en van selectieve moorden in de regio.

“El Brujo” en “Kiko”, hadden volgens de strijdkrachten een arrestatiebevel voor de misdaden van het vervaardigen, verhandelen en dragen van wapens.

Tijdens de operaties werden een speedboot, een buitenboordmotor, een handgranaat, munitie, communicatieapparatuur en 327 liter benzine in beslag genomen.

De arrestanten en de in beslag genomen voorwerpen zijn voor vervolging overgedragen aan de bevoegde autoriteiten.

Volgens de Colombiaanse mensenrechtenorganisatie Instituut voor Studies omtrent Ontwikkeling en Vrede (INDEPAZ) zijn dissidenten van de FARC en andere drugshandelsgroepen zoals “Los Contadores” aanwezig in het gebied waar de gebeurtenissen plaatsvonden.

Bron :
Foto:elcolombiano.com/