New York Times: Colombia nummer 2 beste reisbestemming voor 2018

Colombia staat op de tweede plaats in de toplijst van reisbestemmingen voor 2018 van het Amerikaanse dagblad The New York Times.

Het Amerikaans dagblad The New York Times rangschikt Colombia op de tweede plaats in de lijst “52 Places to Go in 2018” dat jaarlijks gepubliceerd wordt. Het dagblad stelde 52 reisbestemmingen op waar je dit jaar heen zou moeten gaan als vakantiebestemming. New Orleans was de enige plek die het beter deed op de lijst van de krant, die één bestemming per week van het jaar aanbiedt.

“Na meer dan een halve eeuw burgeroorlog die ten einde loopt, wil Colombia graag de avontuurlijke, kosmopolitische hotspot worden die het verdient. Hoewel veel werk nodig is om voormalige rebellen weer in de samenleving te integreren, is het buitenlandse toerisme de afgelopen tien jaar met 250 procent gestegen. In de bruisende hoofdstad van Bogotá zijn tientallen luxe hotelketens geopend, terwijl de Colombiaanse keuken een boost heeft gekregen zoals Leonor Espinosa’s restaurant Leo. Elders vindt u koffiefinca’s omgetoverd tot luxe hotels, eco-resorts op geïsoleerde woestijnschiereilanden en koloniale gebouwen omgebouwd tot kuuroorden. De attracties, die maar tijdelijk te bezichtigen zijn voor toeristen, zoals de regenwouden in de Pacifische kust en de regenboogkleurige rivier Caño Cristales staan nu beschreven in elke reisgids”.

De lijst van 52 Places to Go, dat een jaarlijkse traditie is van de krant, zal elke week een locatie toelichten door een daadwerkelijke bezoek van een verslaggever. Hoewel niet in volgorde, wordt correspondent Jada Yuan genoemd om de nieuwe 52 vakantiebestemming per week te bezoeken. Zij zal in New Orleans beginnen alvorens een paar andere plaatsen in de V.S. te bezichtigen. Daarna zal zij het Caribisch gebied en Latijns-Amerika aandoen volgens New York Times.