‘Nieuw voetbalshirt van het Colombiaanse elftal is bekend’

‘Ze hebben het nieuwe voetbalshirt van het Colombiaanse elftal al’, dat zijn de woorden van FUTBOLRED en ze zijn er van overtuigd dat dit ook het officiële voetbalshirt is.

Twee maanden geleden was te lezen op JairoBernal.com dat de nieuwe shirts mogelijk wit zouden zijn. De Colombiaanse voetbalwebsite FUTBOLRED bevestigde op hun website dat het officieel wit is, alhoewel de Colombiaanse voetbalbond het nieuwe voetbalshirt nog niet heeft gepresenteerd. De bond heeft al wel laten weten dat de prijs van het shirt rond de 190.000 pesos zal zijn. Men verwacht in deze maand dat de Colombiaanse voetbalbond het nieuwe voetbalshirt zal presenteren.
Nieuw voetbalshirt Colombiaans elftal
Volgens de bron van het voetbalportaal zal het witte shirt niet gedragen worden tijdens de interlands in maart tegen Bolivia en Ecuador en ook niet tijdens de Olympische Spelen tegen de Verenigde Staten. Het witte voetbalshirt zal in april 2016 gedragen worden, aldus de Colombiaanse voetbalwebsite.

Het witte overhemd is slechts het begin van een nieuwe campagne die veel meer nieuwe items voor de Colombiaanse selectie zal brengen,” zei de bron van FUTBOLRED.

Het witte shirt heeft een blauwe kraag, rode biezen op de mouwen en blauwe verticale strepen op de zijkanten. Op de achterkant van het T-shirt onder de kraag  staat in het klein het herkenbare “Unidos por un pais” vermeld. Het wit op het shirt wordt onderbroken met zilverwitte verticale banen.

Colombia speelde voor het laatst in het wit in 1981 met de Colombiaanse vlag diagonaal, als een sjerp, op het shirt en sinds 1992 is het thuisshirt onveranderd in het geel gebleven.