Nieuwe vluchtverbindingen aangekondigd tussen Colombia en Venezuela

Het Venezolaanse Ministerie van Transport liet maandag via een officieel bulletin weten dat er nieuwe luchtroutes en verbindingen zijn opgezet tussen Venezuela en Colombia als onderdeel van de allianties die zijn getekend tussen de twee regeringen.

De Venezolaanse Minister van Transport, Ramón Velásquez Araguayán, verklaarde dat “als onderdeel van de overeenkomsten die zijn geconsolideerd tijdens het bezoek van President Gustavo Petro, we de nieuwe luchtroutes aankondigen die ons thuisland met onze Colombiaanse broeders zullen verbinden”.

In dit verband benadrukte Velásquez het beleid van integratie en regionale eenheid dat de diplomatie van beide landen aanstuurt.

In het officiële persbericht staat dat er binnenkort rechtstreekse vluchten zullen beginnen tussen de Venezolaanse steden Maiquetía (centrale kust), Valencia (centraal-noord) en Barcelona (noordoost), met de Colombiaanse hoofdstad Bogotá en de stad Medellín (noordwest).

Met betrekking tot de bilaterale verbindingen verklaarde de Colombiaanse president Gustavo Petro op zaterdag vanuit Caracas dat “er nu veel meer gedaan kan worden op het niveau van economie, handel, integratie en toerisme, er is een enorme toename in handel en uitwisseling”.

De bilaterale luchtverbindingen waren al verminderd vóór de Covid-19 pandemie. Sinds de hervatting van de betrekkingen tussen Venezuela en Colombia, een jaar en drie maanden geleden, hebben de transportverbindingen een belangrijke en progressieve impuls gekregen.

Bron :
Foto:elcolombiano.com