Nijlpaarden nemen intrek in het dorp Puerto Triunfo

De Colombiaanse plaats Puerto Triunfo telt sinds kort een aantal ongewenste inwoners. Twee nijlpaarden zijn door de droogte naar het dorp getrokken om eten te zoeken.

Biologen wachten nog op verdovingsgeweren, zodat de nijlpaarden verplaatst kunnen worden. Kinderen zijn gewaarschuwd om vooral uit de buurt te blijven van de dieren, die zich niet geroepen lijken te voelen op eigen houtje te vertrekken. Zo grazen ze in velden rond Puerto Triunfo en wandelen ze soms door het dorp.

De dieren komen uit een bijzondere familie. Ze zouden afstammen van nijlpaarden die tientallen jaren geleden werden geïmporteerd door drugsbaron Pablo Escobar, die in 1993 werd doodgeschoten. De gangster hield er een privédierentuin op na met onder meer olifanten en giraffen.

De vier nijlpaarden van Escobar bleken zich helemaal thuis te voelen in het Colombiaanse klimaat. Hun aantal nam steeds verder toe en een aantal dieren ontsnapten uit de ranch van de drugsbaron. Inmiddels lopen er meer dan zestig nijlpaarden rond, waarvan er nu twee zijn opgedoken in Puerto Triunfo. (bron:demorgen.be)