Nog twee verdachten gearresteerd in moord op Paraguayaanse openbare aanklager

Nog twee mensen die verdacht worden van deelname aan de moord op een Paraguayaanse officier van justitie in mei zijn gearresteerd, zei het Colombiaanse openbaar ministerie zondag.

Openbaar aanklager Marcelo Pecci, 45 jaar, bekend om zijn strijd tegen de georganiseerde misdaad, werd doodgeschoten op het eiland Baru bij de Caribische stad Cartagena terwijl hij op huwelijksreis was met zijn vrouw.

In Colombia zijn al vier mensen gevangen genomen voor hun betrokkenheid bij zijn moord.

In de laatste arrestaties worden de broers Andres Perez en Ramon Perez beschuldigd van het regelen van de logistiek achter de moord, inclusief het inhuren van huurmoordenaars, die zij van plan waren grote sommen geld te betalen, zei het openbaar ministerie in een verklaring.

De advocaten van de broers Perez waren niet bereikbaar voor commentaar.

“Het lijkt erop dat deze twee mensen de leiding hadden over de logistiek, die de criminele daad mogelijk maakte”, zei de Colombiaanse procureur-generaal Francisco Barbosa tegen verslaggevers.

Ambtenaren namen documenten, kleding en een auto in beslag die was gebruikt bij het plannen van de moord, voegde het openbaar ministerie er in een verklaring aan toe.

Bron :
Foto:semana.com