Omar Geles, legendarische singer-songwriter achter vallenatohits, overleden

De Colombiaanse muziek rouwt om de dood van componist en accordeonist Omar Geles. Minder dan een week geleden had hij nog op een groot podium gezongen.

Op dinsdagavond 21 mei werd het overlijden bekendgemaakt van singer-songwriter Omar Antonio Geles, bekend van het schrijven van honderden vallenato-klassiekers zoals Los caminos de la vida, Tarde lo conocí, El amor más grande del planeta en andere hits.

Volgens voorlopige berichten van lokale media in Valledupar overleed Geles op 57-jarige leeftijd na een hartstilstand. Hoewel hij naar de Erasmo kliniek in de hoofdstad Cesar werd gebracht, was het niet mogelijk om zijn leven te redden.

De plotselinge dood van de vallenato exponent komt slechts drie dagen na zijn verrassingsoptreden middenin het concert van Silvestre Dangond in het El Campín stadion in Bogotá. Op zaterdag 18 mei begeleidde de beroemde componist de zanger in het nummer Hoja en blanco en droeg daarna een couplet aan hem op.

Andere artiesten uit het genre zoals Karen LIzarazo, Gusi, Elder Dayan, Rafa Peréz, Penchi Castro, Churo Díaz en Diego Daza deelden ook het podium.

Het nieuws van Geles’ dood wordt betreurd door honderden fans die naar de Erasmo kliniek in Valledupar zijn gekomen om een van zijn bekendste werken aan hem op te dragen: ‘Los caminos de la vida, no son lo que yo pensaba, no son lo que yo creía, no son lo que imaginaba’ (De paden van het leven zijn niet wat ik dacht, ze zijn niet wat ik geloofde, ze zijn niet wat ik me voorstelde).

Geles schreef liedjes die werden uitgevoerd door Diomedes Díaz, Jorge Celedón, Nelson Velásquez, Felipe Peláez, Patricia Teherán, Iván Villazón, naast andere artiesten uit de vallenato folklore.

De accordeonist was de winnaar van het Festival de la Leyenda Vallenata in de semi-professionele en professionele categorieën en wordt herinnerd voor zijn tijd met de groep Los Diablitos.

Bron :
Foto:caracol.com.co