Onrust in Tuluá na arrestatie bendeleider Nacho

Door de arrestatie van Mauricio Marín Silva, alias “Nacho”, leider van de criminele bende “La inmaculada”, is er onrust ontstaan in Tuluá, in het departement Valle del Cauca.

President Gustavo Petro meldde dat ernstige gewelddadige gebeurtenissen in Tuluá heeft plaatsgevonden, waarbij doden vielen en voertuigen in brand werden gestoken. De vergeldingsacties leidden tot inzet van het leger.

Via zijn X-account gaf de president aan dat hij geen chantage door criminele groeperingen zal toestaan, nadat een rapport van de autoriteiten in Tuluá aangaf dat deze acties deel uitmaken van een vergelding na de aanhouding van een man geïdentificeerd als Mauricio Marín Silva, alias “Nacho”, die ervan wordt beschuldigd de leider te zijn van de criminele bende “La inmaculada”.

Twee doden, onder wie een verkeersagent, drie gewonden, waaronder een andere agent, en vijf verbrande voertuigen, waaronder een taxi, is de balans van de terroristische acties van de middag en avond van afgelopen zaterdag.

Met de militaire versterking van 120 soldaten van het Nationale Leger en onder andere een avondklok is Tuluá onder controle, aldus de gouverneur van Valle, Dilian Francisca Toro. “Het is een vergelding voor de recente klappen aan de criminele bendes die terreur verspreiden met afpersing, microhandel en moorden in Tuluá.”

De president voegde eraan toe dat criminelen de instellingen niet terzijde zullen schuiven en riep burgers op om elke activiteit te melden die de openbare orde kan verstoren.

Bron :
Foto:semana.com