Ontvoerde luitenant vrijgelaten door de FARC

Een luitenant van het Colombiaanse leger is zondag vrijgelaten door de guerrillabeweging FARC. De luitenant, Cristian Moscoso, is op 7 juli ontvoerd door de FARC.

De Colombiaanse president Juan Manuel Santos, bevestigde zondagochtend om 09.06 uur de vrijlating van Cristian Moscoso Rivera. “Luitenant Moscoso is nu vrij en in goede conditie”

Cristian Moscoso was ontvoerd door de FARC op 7 juli in het departement Putumayo, na een confrontatie viel hij in de handen van de rebellengroep.

De luitenant was onderdeel van een militaire eenheid die bescherming gaf aan twaalf tankwagens vol geladen met ruwe olie. Op de weg tussen de steden Mansoyá en Santana probeerde de guerrilla de tankwagens staande te houden om de olie te laten lozen.

Twee helikopters met emblemen van het Internationale Comité van het Rode Kruis vertrokken vanochtend vroeg naar het junglegebied van Putumayo, naar het vliegveld Tres de Mayo van Puerto Asís. Daarna werd de operatie onder de grootst mogelijke geheimhouding uitgevoerd en kort daarna maakte de president de vrijlating bekend op Twitter.