Oud-president Juan Manuel Santos: Regering Duque heeft vredesproces terzijde geschoven

De voormalige president van Colombia, Juan Manuel Santos, bekritiseerde de regering van voormalig president Iván Duque en verklaarde dat hij het vredesproces en de weg naar onderhandelingen met groepen buiten de wet buiten beschouwing liet. Bovendien zei Santos dat Duque zich wijdde aan het polariseren van de strijdkrachten , waarbij hij prioriteit gaf aan promoties op basis van loyaliteit en niet op basis van verdienste.

Volgens de oud-president werd de vredeskwestie 4 jaar lang niet besproken en ging het pad dat al was ingeslagen in zijn regering verloren. Toen waren promoties niet langer te danken aan verdienste, maar eerder aan loyaliteit”, zei Santos.

Daarnaast verklaarde hij dat de vorige regering dacht de oorlog alleen met geweld te beëindigen . hoe dan ook, ze telden opnieuw de doden in plaats van de gedemobiliseerden, tot de ouderen, tot wat was ontmanteld en daar zijn de resultaten ”, benadrukte de voormalige president.

Juan Manuel Santos beschimpte ook Iván Duque over wat er gebeurde tijdens de demonstraties van 2019, waarbij hij opmerkte dat ze de nadruk legden op het in het nauw drijven van jonge mensen die drugs gebruikten alsof het criminelen waren .

“Ze wijdden zich aan het vervolgen van jonge mensen, de politie zette hen aan om jongeren te vervolgen die in de parken rookten en natuurlijk begonnen deze jongeren angst en haat jegens de politie te genereren en haat werd gezien in de demonstraties als gevolg van een slechte veiligheidsbeleid , ‘zei Santos.

De voormalige president sloot af met de opmerking dat hij de onderhandelingen met het ELN en het project om drugs te legaliseren steunt, en concludeerde dat dit de beste optie zou zijn om de oorlog tegen de drugshandel te beëindigen. 

Bron :
Foto:infobae.com