Paus Franciscus en voormalig president Santos ontmoeten elkaar om over vrede te praten

Tijdens de ontmoeting in het Apostolisch Paleis van het Vaticaan wisselden de paus en de Nobelprijswinnaar geschenken uit.

Voormalig president Juan Manuel Santos bedankte paus Franciscus voor zijn bijdragen aan het vredesakkoord dat in 2016 met de inmiddels verdwenen FARC-guerrilla werd gesloten.
De ublicatie van de voormalige president gaat gepaard met het bericht “aangename ontmoeting met zijne heiligheid @franciscus, een groot bondgenoot van de vrede in Colombia en in de wereld”.

Hoewel de audiëntie tussen de paus en de Nobelprijswinnaar op vrijdag 24 februari in besloten kring en zonder de aanwezigheid van fotografen of cameramannen plaatsvond, werd vernomen dat het proces dat een einde maakte aan het conflict tussen de staat en de voormalige FARC-guerrilla’s een van de gespreksonderwerpen was.

Volgens verschillende beelden die de Nobelprijswinnaar op zijn Instagram-account heeft gedeeld, werd Santos in het Apostolisch Paleis vergezeld door zijn vrouw, María Clemencia Rodríguez, en gaf hij de paus de “balpen” waarmee het vredesakkoord werd ondertekend, evenals verschillende boeken van Jesús Abad Colorado, uitgegeven door het Directoraat Cultureel Erfgoed van de Nationale Universiteit van Colombia.

Santos van zijn kant ontving uit de handen van Franciscus twee gezegende rozenkransen, enkele boeken en een beeldje van Sint Maarten.

Het moment werd door de voormalige president gebruikt om de paus te bedanken voor zijn bezoek aan Colombia in 2017 en voor zijn steun in de strijd om een einde te maken aan het conflict in het land.

De laatste ontmoeting tussen Juan Manuel Santos en de paus was in 2016, die samenviel met de voormalige Colombiaanse president Álvaro Uribe Vélez.

Bron :
Foto:@juanmanuelsantos Instagram