Paus spreekt tijdens kersttoespraak woorden uit voor Colombia

De leider van de Rooms-Katholieke Kerk sprak op kerstavond duizenden gelovigen toe vanuit de Sint-Pietersbasiliek in Rome. De paus, die soberheid als een groot goed ziet, zei dat iedereen de eenvoud van het kindje Jezus in zijn leven zou moeten laten. Hij heeft ook in zijn toespraak opgeroepen tot vrede in het Midden-Oosten.

“Precies daar waar Jezus op de wereld kwam als vleesgeworden zoon van God, gaan spanningen en geweld verder”, zei het hoofd van de katholieke kerk in zijn toespraak.

Paus Franciscus sprak ook woorden uit voor Colombia. Hij zei:”Moge de vreugde van deze dag de inspanningen van het Colombiaanse volk verlichten, geïnspireerd door hoop, zodat zij kunnen blijven doorgaan met hun inzet om te werken aan de gewenste vrede”.

Naar schatting 30.000 tot 40.000 mensen luisterden naar de woorden op het wegens de terroristische dreiging extra beveiligde Sint-Pietersplein. Miljoenen volgden de toespraak via televisie of internet.

Op Eerste Kerstdag spreekt de paus volgens traditie zijn kerstzege “urbi et orbi” (voor de stad en voor de wereld) uit. Het is het derde jaar dat de Argentijnse paus de kerstzege uitspreekt.